Skip To Content
Nový Opel Astra je víťazom ankety „Zlatý volant 2022“

Nový Opel Astra je víťazom ankety „Zlatý volant 2022“

  • Najlepšie auto do 50 000 €: nová Astra a Astra Sports Tourer na vedúcom poste
  • „Hovorí sama za seba“: značka Opel vyhrala anketu „Zlatý volant“ už tretíkrát po sebe
  • Výročné víťazstvo: tohtoročné ocenenie znamená dvadsiaty „Zlatý volant“ pre značku Opel
Nový Opel Astra zvíťazil v ankete „Zlatý volant 2022“. Model Astra v päťdverovej verzii a verzii Sports Tourer, ktorý zároveň po prvýkrát prichádza v elektrifikovanej podobe ako plug-in hybrid, presvedčil čitateľov magazínu AUTO BILD a týždenníka BILD am SONNTAG i odbornú porotu. Posledná generácia najpredávanejšieho kompaktu nemeckej automobilky porazila silnú konkurenciu a získala jedno z najprestížnejších ocenení automobilového odvetvia v kategórii „Najlepšie auto do 50 000 €“.

Opel spoločne s novým modelom Astra oslavuje aj výnimočnú sériu úspechov. Víťazstvom v ankete „Zlatý volant 2022“ navyše automobilka prvýkrát získala „hetrik“: ocenenie putovalo k značke Opel už tretíkrát po sebe. V roku 2020 získal vytúžené ocenenie Opel Corsa-e a minulý rok Opel Mokka-e. Súčasné ocenenie je zároveň dvadsiatym „Zlatým volantom“ pre značku Opel.

„S novým modelom Opel Astra sme už teraz trafili do čierneho,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl počas slávnostného odovzdávania cien „Zlatý volant 2022“ v budove vydavateľstva Axel Springer v Berlíne. „Naša najnovšia generácia kompaktných vozidiel je nielen presvedčivá, ale aj vzrušujúca, najmä v prípade plug-in hybridu. Sme nadšení, že čitatelia magazínu AUTO BILD a týždenníka BILD am SONNTAG, odborná porota aj redakčný tím majú na vec rovnaký názor.“

„Nová Astra spôsobila medzi kompaktnými vozidlami poriadny prevrat, pretože má mnohé kvality potrebné na to, aby v tomto segmente uspela. Veľký displej, primeraný objem batožinového priestoru a v ponuke rôzne druhy pohonu – všetko na jednej platforme. A ak vás ani toto nepresvedčí, stačí si vyskúšať ergonomické sedadlá,“ uviedol Tom Drechsler, šéfredaktor magazínu AUTO BILD a výkonný riaditeľ skupiny BILD.

Zmysel pre detail: Astra spája odvážny a čistý dizajn so špičkovými technológiami

Presne podľa motta „Nová Astra hovorí sama za seba“ sú Astra a Astra Sports Tourer najnovšej generácie nielen dynamickejšie než kedykoľvek predtým, ale s maskou Opel Vizor ako novou tvárou značky a plne digitálnym, intuitívnym kokpitom Pure Panel zároveň nastavujú štandardy v triede kompaktných vozidiel. Spomedzi špičkových technológií, ktoré nová Astra ponúka, môžeme spomenúť najnovšie spracovanie adaptívnych, neoslňujúcich pixelových svetlometov Intelli-Lux LED® s celkovým počtom 168 LED diód. Výnimočný komfort poskytujú ergonomické sedadlá s certifikátom AGR. Elektrifikovaná Astra s plug-in hybridným pohonom, ktorá ponúka celkový systémový výkon 133 kW/180 k a vysoký krútiaci moment 360 Nm, prináša zároveň aj obrovskú zábavu za volantom (spotreba paliva podľa WLTP[1]: 1,0 – 1,1 l/100 km, emisie CO2 23 – 24 g/km, v kombinovanom cykle). Päťdverový variant zrýchli z nuly na 100 km/h už za 7,6 sekundy. S modelom Astra tak môžete v miestnych podmienkach prvýkrát jazdiť úplne bez emisií.

Opel a anketa „Zlatý volant“: 20 víťazov z Rüsselsheimu

Opel Astra je posledný z hrdej línie výhercov ankety „Zlatý volant“ z radov modelov Opel. Toto ocenenie, ktoré už od roku 1976 udeľuje vydavateľstvo Axel Springer vydávajúce týždenník BILD am SONNTAG (od roku 2009 aj v spolupráci s magazínom AUTO BILD), získala nemecká automobilka už dvadsiatykrát. Všetko sa to začalo v roku 1978, dva roky po založení ankety, modelom Opel Senator A.

Na ceste k víťazstvu v ankete „Zlatý volant“ sú vždy prvoradí čitatelia magazínu AUTO BILD a týždenníka BILD am SONNTAG. Hlasovaním o nových vozidlách vyberajú v každej kategórii svojich troch favoritov do finále. Porota zložená z významných novinárov, pretekárskych jazdcov a automobilových odborníkov následne na nemeckom pretekárskom okruhu DEKRA Lausitzring preskúma jednotlivých finalistov podľa kritérií založených na skúšobnom programe magazínu AUTO BILD.
Rok ankety „Zlatý volant“
Model
1978  Opel Senator A 
1979 Opel Kadett D 
1981  Opel Ascona C 
1982
Opel Corsa A 
1984 Opel Kadett E 
1987  Opel Senator B 
1990  Opel Calibra 
1994  Opel Omega B 
1995  Opel Vectra B 
1999  Opel Zafira A 
2002  Opel Vectra C 
2005  Opel Zafira B 
2009  Opel Astra J 
2010  Opel Meriva B 
2012  Opel Zafira Tourer 
2015  Opel Astra K 
2017  Opel Ampera-e 
2020  Opel Corsa-e 
2021  Opel Mokka-e 
2022 Opel Astra L